LinkedIn video? Her er hvad du skal være opmærksom på | NVY

Hvad skal du være opmærksom på, når du laver video til LinkedIn?

 In Video

LinkedIn video er en af de seneste features, som LinkedIn har præsenteret. Det betyder, at du ikke længere behøver at uploade din video til Vimeo eller YouTube før du deler den med dit netværk på LinkedIn. Nu kan du nemlig, med LinkedIns mobilapp og desktop, uploade video direkte.

Selvom det er nemt at optage en video med din mobiltelefon, så er det svært at få videoen til at fremstå professionel. Derfor giver vi dig her nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du laver video til LinkedIn.

Kend dit publikum
Først og fremmest er det vigtigt, at du har dit publikum i baghovedet, når du laver video til LinkedIn. Det er nemlig ikke de samme mennesker, som du fanger på henholdsvis Facebook og Instagram, men derimod udelukkende professionelle. Derfor er det vigtigt, at du overvejer hvad det er du siger, som ræsonnerer med dem. Med andre ord bør du stille dig selv dette spørgsmål: Hvilken værdi kan jeg tilbyde mit publikum?

Jo kortere desto bedre
Videoens længde er en anden ting du bør overveje. Du kan godt uploade en video, der er op til 10 minutter lang, men generelt er så kort (kondenseret) som muligt en god målsætning, når man laver webindhold. Vi har alle sammen travlt og specielt på nettet er folk hurtigt videre – derfor: Get in, give them value and get out.

Relevante emner
I forhold til videoernes emner er det igen vigtigt at have dit publikum i baghovedet så du uploader noget, som de finder relevant. En god ide til et emne kan være oftest stillede spørgsmål, hvor du fx kan lave én video per spørgsmål. Derudover kan du lave en video om, hvad folk taler mest med dig om – eller spørgsmål som man bør stille. Dette kan hjælpe folk til at blive bedre forbrugere, samt til at forstå branchen og dit produkt/service bedre. På den måde bliver videoen berigende for dit publikum og er deres tid værd.

Et andet forslag til et relevant emne er en introduktion af dit team. Mange tror fejlagtigt, at den vigtigste side på LinkedIn er ‘’Om os’’ siden, men det er endnu mere interessant og effektivt at uploade en video der viser, hvem folkene bag virksomheden er og deres baggrund.

Belysning, position og lyd
Hvis du gerne vil bruge video på LinkedIn er der en række ting du kan gøre for, at dine videoer bliver så gode og professionelle som muligt. Hvis du ikke er ude i det helt store professionelle setup og bruger enten webcam eller mobiltelefon til at optage videoen, så er belysningen noget af det vigtigste du bør overveje. Du bør altid være placeret så lyset falder på dit ansigt og ikke bagved dig. Kameraet bør altid være i øjenhøjde eller lidt over – præcis som det ville se ud, hvis vi sad overfor hinanden og talte i virkeligheden. Hvis du taler direkte til dit publikum, så prøv at kig ind i kameraet. Lyden er et andet vigtigt element du bør overveje nøje – så sørg for at være et sted hvor lyden går klart igennem.

Strategi og planlægning
For almindelige mennesker der gerne vil drage fordel af video kan man sagtens lægge en strategi og plan for, hvad man vil sige i fremtiden. Det vigtigste, hvis du har planer om at bruge video i din marketing eller branding strategi, er at være konsekvent i din posting. Så sørg for at lægge en plan med faste tidspunkter og emner for hvad du vil tale om i dine kommende videoer. Hertil kan det fx være en god ide at lave en slags redaktionskalender, hvori du noterer dine fremtidige planer og temaer for dine videoer.

Billede: Designed by Freepik

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search