Pre-roll på YouTube - Hvad er det og hvordan fungerer det? - NVY

Hvad er pre-roll på YouTube og hvordan fungerer det bedst?

 In Marketing, Video

Pre-roll – vi har alle set dem, og højst sandsynligt også irriteret os over dem – en tvungen reklamevideo inden den egentlig video, man gerne vil se. Men hvorfor bliver de vist? Og har det overhovedet en positiv effekt for vores målgruppe?

Pre-roll reklamer er et værktøj til det formål at, i høj grad, ramme sin målgruppe for hvem, reklamevideoen er mest interessant for. Samtidig er forbrugeren allerede engageret i det, forbrugeren har valgt at se i videoen. Derved rammes det mest engagerede publikum med et tvunget reklamespot på 5-20 sekunder med det formål at forhøje click-through-rates og konverteringer. Det er dog kun på YouTube, at vi kan udnytte de første 20 sekunder inden en video bliver vist. På Facebook har Zuckerberg været imod det med argumentationen at Facebook’s forretningsmodel ikke er bygget omkring at se én video, men derimod et feed. Derimod har Facebook introduceret in-stream videoer / mid-roll ads i videoer, hvor der efter de første 20 sekunder bliver vist et reklamespot – men kun hvis videoen er længere end 90 sekunder.

Det er selvfølgelig en udfordring og disse pre-roll spots kræver noget særligt for at fange forbrugerens opmærksomhed, da længden ofte er korte. Det er ikke nok at springe over, hvor gærdet er lavest ved bare, at klippe i en tv-reklame. Den skal passe ind og give mening i forhold til konteksten for, at opnå den bedste effekt. Indholdet skal selvfølgelig også være interessant for den der ser det, og derfor kan du på YouTube benytte dig af søgninger på forskellige parametre; nøgleord, emner og interesser. Derudover kan du kategorisere indenfor geografi, sprog og demografi for på den måde, at ramme din mest relevante målgruppe — og måske endda virke mindre forstyrrende ved rent faktisk at give værdi fx. i form af indsigter i noget som målgruppen interesserer sig for .

Så hvordan fungerer det spørger du nu? For det første skal man vide, hvor lang tid man har til at fange forbrugerens opmærksomhed for derved, at undgå at ”skip” knappen bliver fokuspunktet. For det andet er det vigtigt at understrege igen, at det ikke er en forkortet tv-reklame, men en helt ny type reklame, der kræver sit helt eget set-up og budskab. Det primære element skal være værdien. Værdi er hovedpersonen når det kommer til pre-rolls – hvilken værdi får vores kunder gennem vores brand? Den værdi skal formidles på meget få sekunder.

Hvor lang din video skal være er alt afhængigt af, hvilket format du vælger. YouTube har lavet forskellige kategorier indenfor pre-roll. Der findes en 6 sekunders bumper kategori som er baseret på Googles cost-per-thousand visninger, hvor du byder på retten til at vise dit klip, og betaler kun ved hver 1.000 visninger. Reklamen er tvungen, og den arbejder sammen med AdWords, hvilket gør den attraktiv, hvis dette er noget din virksomhed allerede har integreret. Derudover komplimenterer den godt til en TrueView-kampagne. TrueView er en kategori, hvor videoen er mellem 0-30 sekunder, hvori de første 5 sekunder er tvungen. Efter 5 sekunder kan seeren vælge at springe resten over, her bliver du først faktureret, hvis forbrugeren ser alle 30 sekunder (Hele omkostningsstrukturen indenfor de forskellige reklamevideoer vil jeg dække i et senere blogindlæg). Den sidste kategori er in-stream reklame, hvor hele reklamen er tvungen, og denne kan maksimalt være 20 sekunder — men i modsætning til broadcast en direkte call-to-action fra en browser.

For at opsummere: Pre-rolls er en type tvungen reklame, der bliver vist inden den rigtige video, det er en yderst effektiv annonceringsmulighed, da brugeren som oftest allerede er engageret og aktiv. Dog skal det gøres rigtigt, der skal være fokus på værdiskabelsen for at fastholde vores seer — frem for at sælge et produkt. Ved at mestre denne kunst kan man opnå en radikal stigning i konverteringer og potentielt salget.

Kilder:

  • YouTube har netop lanceret en ny 6 sekunders ”Bumber” reklame kun til mobil format. Kilde: IPG Media Lab Press Release: YouTube Introduces Six-second Pre-Roll Ads.
  • Idea Rocket: YouTube Pre-Roll Ad Targeting: How it Works and What it Costs
  • Instapage: The Next Generation of Video Ads Goes Live.
  • Google Support: Ad

Billede: Designed by Freepik

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search