Tagging af video på Youtube - hvorfor og hvordan?

Hvorfor og hvordan bruger man tagging af videoer på YouTube

 In Video

Med millioner af besøgende hvert år er YouTube verdens mest populære video site på internettet. Det betyder, at hvis du uploader din video på sitet, vil det være muligt for millioner af mennesker at se den. Dog er der allerede utallige af videoer på YouTube, hvilket betyder at du må gøre en ekstra indsats for, at din video skiller sig ud fra mængden – nemlig tagging af video.

Tagging er en af de vigtigste måder, hvorpå du kan ranke din video i YouTubes søgeresultater. Tags kan nemlig hjælpe brugere med at finde din video, når de søger på siden. Det vil sige, at når en bruger indtaster et søgeord der er relateret til dit tag, vil din video komme frem i deres søgeresultater.

For at få mest muligt ud af din tagging har vi her listet fire trin, som du bør følge når du på YouTube skal igang med tagging af video:

Trin 1: Valg af tags
Først og fremmest skal du vælge de ord, du vil bruge som tags til at beskrive din video. Du kan bruge Google Keyword Analysis Tool til at finde ud af, hvilke ord du bør bruge. Dette værktøj kan nemlig hjælpe med at identificere de ord der vil få flest hits på YouTube. Husk, at jo mere populært et søgeord er, jo mere konkurrence vil der være om det. Prøv derfor at vælge noget der beskriver, hvad videoen handler om og søg på det på YouTube for at se, hvilken type konkurrenter der benytter det samme ord.

Hvis du ønsker at blive ranked for dit brandnavn i YouTube-søgeresultaterne og, hvis du gerne vil have dine egne videoer til at dukke op i Googles universale søgeresultater, bør du benytte dig af brand-specifikke tags. Dette gør du ved at referere til dig selv og dit brand i din video – med dit eget navn (det som omverdenen kender dig for) og dit brandnavn – helst i varierende udgaver, som fx. [brand navn], [brandnavn] og [brandnavn.dk].

Trin 2: Vigtigheden af relevans
Du tror måske, at det er en god idé at angive populære søgeord som tags, selvom de ikke har noget at gøre med din video. Dette kan ganske rigtigt tiltrække flere personer til din video men det er usandsynligt, at de rent faktisk vil se den. Du bør derfor vælge tags der beskriver din video, så de mennesker der finder den, også ser videoen. Dette kan også forbedre præstationen for dine andre videoer på YouTube, fordi flere mennesker vil være tilbøjelige til at tjekke din profil og se, hvad du ellers har uploadet.

Trin 3: Tilføjning af tags
Når du har valgt de tags du vil bruge skal du tilføje dem til din video. Når du uploader har du mulighed for at vælge de tags, du vil tildele den. Du kan indtaste så mange tags som du vil og adskille dem med mellemrum. Det betyder, at du kan inkludere mange forskellige tags så det bliver mere sandsynligt, at folk vil søge efter at finde netop din video.

Trin 4: Testning
Ingen ved med sikkerhed, hvilke søgeord der fungerer bedst for din video. For at forbedre chancerne for en høj ranking på YouTube, bør du prøve et par forskellige søgeordssætninger for at få mest muligt ud af din video – altså prøve dig frem med systematisk for at få det meste ud af din tagging af video. Ved at gøre dette, bliver det nemmere at vælge de tags, der vil fungere og tiltrække flere mennesker til dine videoer og dermed også dit websted.

Billede: Designed by Freepik

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search